torsdag 5 mars 2009

Vindbonuspengar blåser ner från Saxberget

Glädjande besked fick flera föreningar i Saxdalen när Stena Renewable Energy avslöjade hur vindkraftpengarna för 2008 kommer att fördelas. Stena har i avtal med Ludvika kommun lovat ge 10 000 per nybyggt vindkraftverk i bidrag till kommunens föreningsliv. Det ger sammanlagt 120 000 kronor i bidrag för 2008.

Som styrelsemedlem i två av Saxdalens föreningar: Rävvåla Kulturförening och PRO Saxdalen har det varit trevliga besked under ett par dagar.

Kulturföreningen fick 10 000 kronor till en projektor med bild och ljud. Den kommer bl.a. att kunna användas för att presentera resultat från den hembygdsforskning som föreningen bedriver. Video, bilder och bildspel ska kunna visas både i de studiecirklar som pågår och vid kommande evenemang vid byns centrala kulturbyggnad Runnbergsgården.

PRO kommer att få 10 000 kronor till en ljudslinga i Saxdalens Folkets hus. Den kommer att göra det lättare för alla besökare med nedsatt hörsel att höra vad som sägs, sjungs och spelas i lokalen.

Saxdalens Folkets hus-förening får 18 000 kronor till en ljudanläggning.

Saxdalens skola får 10 000 kronor till friluftsdagar.

Saxdalens byalag får 20 000 kronor till vandringsleder.

Räfvåla skoterklubb får 5 000 kronor till Ranmosstugan.

Bonuspengarna kommer naturligtvis att stimulera och underlätta det stora ideella arbete som utförs inom föreningarna. Det kommer i sin tur att bidra till fortsatt och kanske till och med ökad trivsel i Saxdalen.

Inga kommentarer: