söndag 22 mars 2009

Imponerande körcafé i Saxdalens Folkets Hus

Lördagens körcafé i Saxdalen bjöd på en musikalisk upplevelse. Saxdalens Folkets Hus besöktes av Grangärde kyrkokör. Åhörarna bjöds på ett gediget och mycket varietat musikaliskt smörgåsbord. Allt från operakompositioner till mycket uppskattade humoristiska framträdanden.

Det var första gången som Grangärde kyrkokör besökte Saxdalens Folkets Hus med den här sortens repertoar. Kanske var förväntningarna att en kyrkokör skulle sjunga enbart sakral kyrkomusik men den som väntade sig detta blev troligen mycket besviken.

Grangärde kyrkokör bjöd på allt utom "normal" kyrkomusik - kyrkomusiken kan man lyssna till i Grangärde kyrka. Nej, kören visade här prov på en betydande bredd. Soloframträdanden, duetter, allsång och hel kör. Aftonens repertoar omfattade allt från "Håll mitt hjärta" till "Fattig bonddräng". Temat i körens hela framträdande tolkar jag som: Kärleken.

Martin Diedner, körledare och kantor dirigerade sin kör på ett mycket förtjänstfullt sätt och publiken fick säkert ut mer än förväntat av sin eftermiddag i Saxdalens Folkets Hus.

Här ett smakprov på ett av körens avslutande nummer:



Det enda smolket i bägaren för dagen var att publiktillströmningen var alltför liten. En konsert med den här musikaliska kvaliteten borde samla mycket större publik. Men det här var en premiär och vi hoppas på en fortsättning och att Grangärde kyrkokör också ska bli känd för att vara en entusiastisk kör som inte enbart sjunger sakral musik. Eftermiddagens mycket varierande och humoristiska framträdande skulle falla många i smaken... av de som inte var där...

Konserten i Saxdalens Folkets Hus visar på en stor framtid för Grangärde kyrkokör och dess körledare Martin Dieden! Läs mer om Grangärde kyrkokör på deras hemsida: Klicka här!

Inga kommentarer: