söndag 7 februari 2010

100 års musik på Alla hjärtans dag

14 februari är varje år Alla hjärtans dag. I år är det dessutom en dag med möjlighet att återuppleva musik från hela förra seklet. Det gäller inte all musik utan bara svensk musik och den kan inte höras var som helst - nej bara i vårt eget konserthus av världsklass: Cassels.

En av spindlarna i det nät som håller igång verksamheten i Cassels på ett imponerande sätt är Lars Persson. Han har bidragit med följande information om konserten nästa sönddag 14 februari:

1900-talets Svenska Musik

Saxdalens Manskör – Ludvika Musikkår

Cassels Grängesberg

Söndag 14 februari kl 16.00

Biljetter: Turistbyrån 0240/86050 samt i Cassels från kl 15.00 konsertdagen.


Inför millennieskiftet satte Ludvika Musikkår och Saxdalens Manskör samman ett program med enbart svensk musik som täckte hela 1900-talet. Det framfördes inte mindre än 73 musikstycken, av naturliga skäl dock inte i sin helhet. Mellan musikstyckena lästes glimtar ur historien upp såväl på det lokala som världsliga planet.

Dessa konserter i Cassels blev mycket populära och fick också fina recensioner i lokalpressen. Föreställningar gavs också i Borlänge, Mora och Lindesberg. Drygt tio år senare är det dags för en repris i Cassels och den sker efter exakt samma mall som tidigare med samma musik och samma prat mellan musikstyckena.

Händelseberättare är: Britt Marinder (ordf vård- och omsorgsnämnden) och Lars Hellsing (kommunchef).

Inga kommentarer: