torsdag 25 mars 2010

PRO och PRO Boys i Saxdalens Folkets Hus

PRO Saxdalen har firat årsmöte! Drygt 30 personer hade samlats i Saxdalens Folkets Hus för det årligen återkommande årsmötet. Eftermiddagens program blev mycket omväxlande med både allvar, humor, musik och underhållning.

Till de allvarligare delarna av eftermiddagen hörde den obligatoriska mötet som är huvudnumret i en förenings årsmöte. Men ingen var på väg att somna.

Hela föreställningen började med att ordföranden i den lokala PRO-föreningen Mona Runkvist hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet för öppnat. Mötet ajournerades snart, det heter ju så på "mötesspråk" när man tar paus.

Då fick de speciellt inbjudna gästerna från Smedjebacken: PRO Boys börja med en kort underhållning med sång och musik. Det blev bara en aptitretare eftersom PRO Boys skulle ha sin stora föreställning efter mötets slut.

Mötet drog inte ut på tiden så långt på tiden men klarade ändå av att fatta nödvändiga beslut för det kommande året.

Sen blev det PRO Boys igen. Nu var det inte bara sång och musik utan också spex, lite teater och massor av vitsar. Både de som drog vitsarna och de som lyssnade var mogen publik och åhörarna visade sin uppskattning - kanske speciellt mycket av de så kallade vuxenvitsarna.

Den underhållande oktetten lyckades engagera hela publiken med en omväxlande repertoar, med ett spexigt framförande och med åldersanpassad historiedragning.



Här nedan foton av publiken som trivdes som fisken i vattnet.

(Klicka på bildernaför förstoring)








Medan snön rasade från Folkets hus tak lyssnade vi roade av smebackingarnas framföranden. De bjöd på en både mycket underhållande och tillräckligt lång föreställning (men inte för lång) för att den avslutande delen av mötet skulle gå av bara farten - med ett leende på de flestas läppar.

T
ill sist lyckades jag också komma över ett visitkort med PRO Boys, både i bild och med lite text. Sen undrar jag fortfarande om PRO i det här sammanhanget har med pensionärsorganisationen att göra eller om det är samma PRO som i idrottssammanhang, d.v.s. PROFESSIONELL.

Ja, det sista stämmer åtminstone men hur det är med ålder och
medlemskap lämnar jag åt andra att klura ut.

Inga kommentarer: