torsdag 22 juli 2010

Valvet invigt


Lördagen den 17 juli 2010 är ett datum att notera för dem som är intresserade av Rävvålas/Saxdalens historia. Det unika valv som uppmärksammades av Rävvåla Kulturförening för ett par år sedan och som sedan dess varit föremål för en omfattande renovering hade då sin officiella invigning. Det är Rävvåla Kulturförening som restaurerat Valvet som en sammanträdeslokal och för föreningens sammankomster.

Kultur har olika betydelser men en grundbetydelse är odling. I den här lokalen ser vi möjligheter att i liten skala kunna odla en del av  konstarterna.

Med tanke på vädret hade att helt lämpligt antal medlemmar i Rävvåla kulturförening mött upp till en kväll som blev mycket uppskattad av både arrangörer och deltagare.

Alla fick inte plats i själva valvet men vädret, som före starten visade en negativ prognos, tillät den del av publiken som inte fick plats inomhus att umgås och äta sin complé och dricka sin öl (yttringar av den lekamliga kulturen mat- och dryckeskulturen) i ett tält direkt utanför Valvet. 

Paralellt med den lekamliga spisen tog vi också till oss andlig spis i form av musik, poesi och sång. Vår eminente vissångare, kompositör och underfundig poet Per Åke Åhlström underhöll med alla strängar på sin lyra. Poesi, musik och sång i en imponerande förpackning.


Åke Åhlström underhåller
Publiken dränktes inte i musik och konst. Tid för mingel och diskussioner både inne i valvet och i tältet utanför gavs.


Här ges några smakprov på bilder från den lyckade invigningen. Klicka på bilderna för förstoring!


Lars-Åke och Marie servar i serveringsrummet
Valvet fyllt av kulturspisande medlemmar
Utomhuspubliken njuter av samvaro och uppehållsväder



 Ett 50-tal medlemmar hade slutit upp till det första evenemanget i Valvet.
Vi i Rävvåla kulturförening tror att det kommer flera!

Inga kommentarer: