onsdag 28 juli 2010

Succé i Saxdalens Folkets Hus

Dan Andersson-veckan 2010 innebar för Saxdalens del en helafton i Saxdalens Folkets Hus. Ett program som på förhand - för en ganska nyligen återinflyttad Saxdaling, som jag själv - såg ut att vara: Ja kanske, visade sig vara en  succé. Som biljettförsäljare såg jag redan innan insläppet att intresset för kvällens föreställning var stort.

Kön utanför Folkets Hus innan portarna öppnades
Två säkra kort i kvällens föreställning fanns redan: Saxdaling- arna som måste beundras för deras idoga fram- trädanden och alltid av hög kvalitet. Både nya och gamla nummer på deras reportoir kändes mycket inspirerade och spelglädjen var större än någonsin.

Heidi Baier, har tidigare visat sin klass i Saxdalens Folkets Hus. Men i dag överträffade hon klart sin tidigare höga nivå med bl.a. mindre kända visor av Dan Andersson. Tyvärr var jag förhindrar att ta något bra foto av Heidi den här kvällen men det kommer säkert att ges många tillfällen framöver. Heidi är en etablerad del av den Dan Anderssonska kulturen!
Ing-Marie Lerström och Göran Israelsson
En ny bekantskap för mig och för många andra, eftersom de inte uppträtt tillsammans förut, var  duon Ing-Marie Lerström och Göran Israelsson. Den duon kommer att höra av sig i framtiden!

Kvällens program presenterades som alltid av Lasse Persson. En viss sordin både över kvällens framträdanden och Lasses presentation var det faktum att vår stora kulturperson från Saxdalen Bengt Emil Johnson gått bort. Bengt Emils mycket stora insats för kulturen inte bara i Saxdalen utan i hela Sverige gör att vi kan se fram emot många kulturevenemang i framtiden - likt det som här presenterade av Lasse Persson.

Lasse Persson, konfrencier framför Saxdalingarna

Inga kommentarer: