torsdag 8 april 2010

Utmärkt Saxdalen-karta från Kart-Bosse: Klicka här!

Vi har fått förfrågningar om det finns några bra, detaljerade kartor över Saxdalen. Då känns det alldeles utmärkt att kunna ge länken till Kart-Bosses nya karta över Saxdalen med både vandringsleder och skidspår utmärkta. Dessutom finns moderniteter som vindkraftverken också med på kartan. Klicka på rubriken högst upp eller här för att komma till den nya kartan över Saxdalen.

Bosse som vi äldre saxdalsbor känner som Bredmyr-Bosse har ägnat en stor del av sitt liv åt orientering, träning, kartritning och som arrangör av orienteringstävlingar. Så det är inte överraskande att den karta han just presenterat är av högsta kvalitet.

Den är inte bara användbar för orienterare, terränglöpare och skidåkare utan blir till stor hjälp för alla som vill ut i naturen. Den kan också användas som lokal bilkarta men där finns andra alternativ.

En av de stora fördelarna med Bosses karta är tydligheten och att den visar höjdskillnader och skillnader i marktyp. Det gör inte de vanligaste kartorna på nätet. Bosses karta finns alltså på Internet för det som vill studera kartan utanför Saxdalen. Kartan finns också på Saxdalen.se

För den som kommer till Saxdalen kan kartan studeras vid parkeringen utanför Saxenkiosken.

Saxdalen-karta på Hitta.se

Eniro.se
Skriv in Saxdalen och klicka på sök.

Gå också gärna in på Kart-Bosses webbplats. Där finns mycket intressant och många fina bilder från bl.a. Idrefjällen
.

Inga kommentarer: