måndag 27 oktober 2008

Saxdalen blogg får draghjälp av lokalpressen

Saxdalen blogg blev under sommaren uppmärksammad av Göran Greider som på Dalademokratens ledarsida citerade ett blogginlägg om årets sommartorp dit min farfar och familj flyttade år 1900 när han var fem år. Det bidrog säkert till att öka antalet läsare av bloggen.
Den gångna veckan var det redaktörer på Ludvika nya tidning som blev intresserade av bloggen och ville komma och intervjua och ta bilder. Det blev en stor artikel både på första sidan och inne i tidningen. Dagen efter fanns också en modifierad artikel i nätupplagan. Länken finns här: Artikel i Ludvika nya tidning.

För en vecka sedan firade vi med bloggens 5000:e derladdning. Bara en vecka senare, idag har siffran stigit till 8070! Visst är det viktigt med lokalpress.

Men kom ihåg att bloggens resultat inte är bara en persons förtjänst: Lars-Åke Wetterkrantz har bidragit med många inslag och bilder. Och Lars-Åkes fru Marita arbetar också med att förbättra bilder som har har skannats in och som hjälper till att dokumentera Saxdalen/Rävvåla både på Internet och på annat sätt. Jag hoppas på fortsatt stöd och samarbete med familjen Wetterkrantz på andra sidan dalen!

Ola

Inga kommentarer: