fredag 3 oktober 2008

Restaurering av Runnbergsgården 1

Förhoppningsvis har vi här i bloggen lugnat alla som eventuellt befarat att Runnbergsgården håller på att rivas. Och vi är glada över att nu kunna ge mer påtagliga bevis för att eventuell oro var grundlös. Ett mindre arbetslag (som kanske kan kallas in-team grupp) bestående av en professionell byggnadsbevarare, en professionell byggmästare (tillika styrelsemedlem i Rävvåla kulturförening) samt två - visserligen amatörer men entusiastiska medarbetare (tillika styrelsemedlemmar i Räfvåla kulturförening) - har under måndagen påbörjat återuppbyggnaden av den fasad på Runnbergsgården som väderbiten var i stort behov av att ersättas med färskt virke.

Fredag eftermiddag och effektiviteten är som störst - Uno Gustavsson och Lars-Åke Wetterkrantz jagar upp och ner på stegarna för att hinna klä in söderfasaden i en vindtät duk före arbetsveckans slut

Understödda av uppehållsväder och vindstilla kunde det lilla arbetslaget till slut skydda den gamla byggnaden från att skadas av dåligt väder över veckoslutet. Innan teamet drog sig tillbaka till en välbehövlig - eller åtminstone önskad arbetslöshet under veckohelgen - ser fasaden på Runnbergsgården ut så här:


Arbetet återupptas på måndag och vi återkommer naturligtvis med ytterligare information om eventuella framsteg i restaureringen.

Inga kommentarer: