måndag 13 oktober 2008

PRO SAXDALEN 60 ÅR... GRATTIS!

På lördag firade Saxdalens PRO sitt 60-årsjubileum i Saxdalens Folkets Hus. De närmare 50 gäster som hörsammat inbjudan bjöds både på lekamlig spis: mat, dryck och kaffe med tårta och en mycket underhållande kvartett med deltagare från grannorterna Grängesberg och Nyhammar som såg till att hålla stämningen på topp hela eftermiddagen.

Ordförande Mona Runkvist inledde firandet med att hälsa både medlemmar och medföljande makar, fruar eller sambor - som kanske ännu inte hade åldern inne för att kvalificera sig som medlemmar - välkomna till bords.

Sen var det snabbt dags för mat. Två
välfyllda buffébord
med läckerheter räckte gott och väl till för att stilla hungern hos alla gäster. Det sas att det var gående bord men själv tyckte jag att det var pensionärerna som gick mest och borden rörde sig inte speciellt mycket.

Mona gjorde också en alldeles lagom lång resumé över vad som hänt i föreningen sedan förra jubiléet 1998 och därefter följde underhållningsinslagen slag i slag - eller kanske man ska säga inslag efter inslag.

Den imponerande enmansorkestern N.G. Svensson på keyboard inledde underhållningen med välkända tongångar för dom flesta. Ja, och Nils Gunnar var ju själv en kändis redan innan jag flyttade från Saxdalen i början av 60-talet.

Sen kom Nyhammarnas bidrag till jubilarerna. Ludvika har ju sitt MM men Nyhammar har väl sitt MMMM, mogna men mycket muntra... som för dagen var ett något decimerat gäng men ändå en trio som inte lät stämningen i Folkets Hus sjunka...

Den lilla
teater-gruppen behövde
flera klädbyten mellan sina fram- trädanden och så fort

det blev en kläd- bytarpaus stampade N.G. in ett nytt inslag ur sin omväxlande repertoire.



Kaffe med tårta serverades under efter-middagens sång och lekar. Det pratades och det skrattades och folk trivdes.

När man har trevligt går tiden fort och eftermiddagen upplevdes inte som lång. Men den goda maten och den goda stämningen fick oss att känna oss helnöjda.

Och en annan god sak: Inga slagsmål inträffade! Annars lär det ju ha varit många som var rädda att åka till eller igenom Rävvåla förr i tiden - man var rädd för att åka på stryk... Men trots att vi saxdalingar den här gången var totalt överlägsna i antal och fått stryk av Nyhammar i boule-serien lyckades vi hålla oss helt lugna. Var det för den goda maten? Eller för den goda underhållningen och stämningen?

Ja vilket som så vill vi i Saxdalens PRO i alla fall tacka våra grannar för bidraget till en njutbar och minnesvärd lördageftermiddag och ser redan fram emot nästa jubileum. Blir det redan om fem år när föreningen själv blir pensionär? Inte ska vi väl behöva vänta tills pensionären fått fem år på nacken.


Inga kommentarer: