onsdag 26 november 2008

Läser man Saxdalen blogg från Ystad till Haparanda?

Nej inte helt säkert. Men Saxdalen blogg har inte en lokal läsekrets bara i Saxdalen eller Ludvika kommun. Vi vet att efter 1 september har vi haft en läsare i Haparanda men ingen i Ystad.
Som framgår av kartan är våra läsare utspridda över landet. De läser vår blogg från datorer i 54 "städer" (kommuner) som är markerade i kartan till vänster. Några få "städer" är inte kommuner utan tätorter, t.ex. Uttran och Bromma. Sveriges har idag 290 kommuner.

Som väntat ligger Ludvika kommun högt på vår läsartopp men ligger sedan 1 september på bronsplats efter Stockholm och Borlänge. Göteborg ligger på fjärde plats.

Det kanske är lite överraskande att över fyra procent av de som läser Saxdalen blogg gör det utanför Sverige.

I Indien, USA, Thailand, Frankrike, Danmark, Storbritannien har mer än en person (dator) varit inne på bloggen sedan 1 september och dessutom en läsare vardera i Australien, Turkiet, Tyskland, Norge, Colombia, Japan och Nederländerna.

Om vi rorar oss med att ta ett litet stickprov på ett enda besök på bloggen så kan statistiken visa att besöket gjordes från en dator i Borlänge. Datorn var utrustad med operativstystemet Linux och webbläsaren Firefox version 3.0 och skärmupplösningen 1280x1024 bildpunkter.

Datorn i Borlänge har kommit till Saxdalen blogg när användaren använt sökmotorn Google och sökt på texten "saxdalen blogg". Datorn gjorde det första besöket på bloggen i förrgår men var också in igår och det senaste besöket idag. Det tycker vi är bra, fortsätt så!

Visst år det otroligt hur mycket statistik man kan göra, både intressant och också helt ointressant...

Men sedan räknaren startades 6 augusti har våra bloggsidor läst 12 714 gånger. 3 615 datorer har använts för att besöka bloggen varav 1 994 har gjort mer än ett besök.

Nu får det vara nog med siffror!

Inga kommentarer: