lördag 10 oktober 2009

Viktigt möte om nya macken i Sunnansjö

Vi är många som saknat möjligheten att fylla bensin i Sunnansjö sedan vår konsumentägda OK-mack försvann. Men nu har vi fått hoppet tillbaka!


Det här var första bilden som visades i den nästan fullsatta IOGT-NTO-lokalen i Sunnansjö på torsdag kväll. Arbetet med planeringen för att starta en ny konsumentägd bensinstation har kommit långt. På det konstituerande mötet för att bilda en ekonomisk förening togs beslut om stadgar, styrelse och övriga funktionärer. Nästa steg är att registrera föreningen hos Bolagsverket.

Ett så stort antal personer har preliminärt tecknat sig för andelar (à 500:-) att upphandlingen ska kunna starta så fort de juridiska formaliteterna är avklarade.

Fler andelstecknare är fortfarande mycket välkomna!


J. R. Ewing, alias Larry Hagman, kom inte till mötet. Han har fullt upp att förbereda sig till en stor kändisgala i Chicago nästa lördag. J. R. är ju dessutom mer intresserad av grön energi än av olja idag. Han producerar solenergi, över 10 000 kWh per år, i den solenergianläggning för hushåll som han äger. Kanske kan han bidra med utbyggnad till ytterligare ett drivmedel (solproducerad bil-el) som krävs om försäljningen av bensin/diesel kommer upp i 10 m3.

Vem vet, kanske Larry Hagman kommer förbi Sunnansjö för att tanka när han kommer till Sverige nästa gång. Han åker gärna på sin Harley Davidson och kanske har han i så fall sin svenska fru Maj Axelsson på bönpallen? Men det är betydligt mer osäkert än att vi får en bensinmack i Sunnansjö igen. Den har ännu inget namn men alla kan komma med förslag!

Den nya macken blir ingen stormack men vi ska kunna tanka både bensin och diesel. Det är det viktigaste. Det är inte alltid så stor fördel med en stormack. Se bara på den här videon: (Jag ber om ursäkt på förhand för det grova språket som vi nu undviker genom att bara bygga en självbetjäningsmack)


Inga kommentarer: