fredag 31 juli 2009

Se- och hörvärt i Barcelona

Kvällarna är mörka i Barcelona jämfört med hemma i Sverige. På berget Montjuïc är det därför lämpligt att visa vattenspel i de stora fontäner som finns där. Flera föreställningar ges på kvällarna torsdag - söndag under sommaren. Här en kort video från igår:


Olympiastadion från sommarolympiaden i Bercelona 1992 ligger också på berget Montjuïc. Den drar fortfarande stor publik. Förra veckan var stadion utsåld när Madonna uppträdde där. Trafikapparaten säckade ihop så att min sambos döttrar som hade lyckats få biljetter till konserten fick gå flera kilometer för att ta sig hem till Sagrada Familia där vi alla bor inneboende hos äldsta dottern.

Vi bor förstås inte inne i katedralen som den store byggmästaren Gaudi gjorde utan i en lägenhet med en imponerande utsikt över bygget som kanske blir klart 2020 eller 2030?

Gaudi och Sagrada Familia är värda minst ett eget inlägg vardera i bloggen. Det kommer!



Den mest kända idrottsarenan i Barcelona - FC Barcelonas fotbollstadion Camp Nou - ligger också ganska nära
Montjuïc, bara ett stycke längre in från Medelhavet.

Det här får räcka för idag från Barelona där middagstemperaturen varierat mellan 28 - 34 grader sen vi kom hit. Skönt sommarväder och sällan några moln synliga. Det lär visst kunna bli lite regn på sönda! Men då åker vi hem. Hittills har jag bara känt några vattenstänk här - det var igår kväll när vi stod på läsidan av fontänen och det kom en vindpust...

Inga kommentarer: