fredag 23 november 2012

Saxdalen blogg har haft över 70 000 besök

För några dagar sedan passerade räknaren som jag har påkopplad för att se antalet besök på Saxdalen blogg ett nytt magiskt antal: 70 000. Det är inget världsrekord men med tanke på det ganska snäva geografiska område som bloggen vänder sig till får man nog vara nöjd. Var läser man Saxdalens blogg?

De 500 senaste besökarna fördelade efter land
454 av de 500 senaste besö- karna fanns i Sverige. Men 46 besök kom från 12 andra länder. USA och de nor- diska länder- na har en liten trogen läsarkrets. Annars finns en spridning med tillfälliga besökare från hela världen.

Tittar man på den statistik som har den mest detal- jerade indelningen är det fördelningen på internetle- verantör. Det förkortas ISP därför att så mycket av internet är på engelska. På svenska är ISP en förkort- ning av Inspektionen för strategiska produkter men i den svengelska datavärlden betyder ISP Internet Service Provider se Internetleverantör. 
 
Att Saxdalen blogg är av övervägande lokalt intresse är tydligt. Av de 500 senaste bloggbesöken förmed- lades 178 av Teliasonera Ab i Ludvika. De fem största internetleverantörerna framgår av nedanstående tabell. De 500 besöken förmedlades av 119 olika leverantörer.
 
För att undvika onödiga misstankar om att Saxdalen blogg skulle ha kunnat erhålla otillbörliga ekonomis- ka bidrag eller annat stöd från USA:s beväpnade styr- kor i Europa (den fjärde största leverantören) vill jag på förhand dementera varje sådan tanke och beteckna den som fullkomligt ogrundad. 

De fem största internetleverandörerna av de senaste 500 besöken
Den enda svenska leverantör i tabellen som finns utanför Dalarna är från Flen. Jag blev orolig att det hade samband med en förfader som jag hittat i Flen i Floda församling, Gagnefs kommun. De nio bloggbe- sök som finns på tabellens sista rad var dock från ett annat Flen - i Södermanland. Jag återkommer med information om min anfader högst upp på Flenberget, bara några kilometer utanför gränsen till vår gamla Grangärde socken. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi there, You have done an incredible job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friends. I am sure they'll be benefited from
this site.
My page: ways to lose weight