torsdag 31 mars 2011

För er som inte blivit inbjudna till prins-bröllopet

Det finns folk som börjar bli otåliga för att de ännu inte fått någon inbjudan till Prinsbröllopet i London 29 april.

Vi i Saxdalens PRO-förening tycker synd om er men erbjuder er att i stället komma till en annan tillställning, redan på torsdag 7 april kl. 14.00 i Saxdalens Folkets Hus.

Tillställningen i fråga är ett kaffemöte anordnat av just PRO Saxdalen men inte bara för PRO-are och pensionärer utan för alla oavsett ålder och olika medlemskap. Alla som har planer på att någon gång bli pensionär är också välkomna!
Och det blir inga mötesförhandlingar utan bara fritt användbar tid för samvaro och kaffedrickning.


Lokalerna: (Klicka på bilderna för förstoring)
Saxdalens Folkets Hus ligger ca 185 m.ö.h. Westminster Abbey ligger 13 m.ö.h. och och 200 m från Themsen vars yta här ligger bara 2 m.ö.h. (Tänk på skillnaden i risk vid översvämning!)


För den som vill är det naturligtvis tillåtet att både umgås och lyssna till underhållning på kaffemötet och att senare bevista Prinsbröllopet. Men särskilt välkomna är ni till det första kaffemötet på torsdag!
 
Några fördelar med kaffemötet jämfört med prinsbröllopet:
 
  • Det blir förmodligen mindre trångt. Turistbyrån Visit London räknar med 600 000 besökare vill bröllopet. Alla lär inte få plats i Westminster Abbey. I Saxdalens Folkets Hus får vi plats mer än 200 personer och vi förväntar oss att alla ska få plats.
  • Pianisten, dansorkestermusikern, konstnären och mycket annat Folke Larsson kommer att underhålla i Saxdalens Folkets Hus men inte i Westminster Abbey!
  • Gratis inträde i Saxdalen och kaffet med bröd kostar bara 25 kr. Kaffe lär inte gå att köpa i Westminster Abbey och vi vågar inte ens tänka på vad det kan kosta utanför...
  • I Saxdalen tillämpas valfri och gärna bekväm klädsel, i Westminster Abbey måste man tänka på att  medaljer och ordnar sitter både rakt och på rätt höjd.
  • Londopolisen är rädd för att extremister kan ställa till problem den 29 april. Ludvikapolisen ser inga hotbilder inför den 7 april.
  • Britterna får ledigt från sina arbeten på den stora dagen. Det har vi i Saxdalen ingen möjlighet att bevilja men kan i stället förgylla en vanlig grå vardag!
David Cameron, Storbritanniens premiärminister, lär ha utbrustit: "Äntligen kan Storbritannien glädjas åt 'ofördärvat goda nyheter'" när han fick beskedet om prinsbröllopet. (Han har ännu inte nåtts av informationen om möjligheten att dricka kaffe och umgås i Saxdalens Folkets Hus 7 april.) Vi i Saxdalens PRO tycker att beskedet om kaffeträffen nästa torsdag är en lika ofördärvat god nyhet.

Ni är alla hjärtligt välkomna!

Inga kommentarer: