söndag 7 november 2010

Kulturrundan i Saxdalen 2010

Årets Kulturrunda i Saxdalens Folkets Hus blev en trivsam tillställning med en god blandning av kultur med många intressanta inslag. Cirka 300 personer besökte Kulturrundan under de två utställningsdagarna, lördag och söndag. 

 Det fanns godis för alla sinnen. Här ett urval av vad som kunde avnjutas:

Ögongodis kallade Kristoffer Holmström sin kollektion av virkade alster i olika skepnader från blommor till kanelbullar. (Klicka på bilderna för förstoring!)


 Henrik Larsson visade upp naturen på ett närgånget sätt i sina foton av insekter och deras miljöer.



Ett utställningsbord var fyllt med böcker av vår nyligen bortgångne multikonstnär Bengt Emil Johnson. Ett 15-tal av hans böcker fanns till försäljning.

Örongodis fanns också i lokalen. Som så många gånger tidigare bidrog Saxdalens manskör till den musikaliska underhållningen. Men den här gången hade Roger Broberg inte bara röster till sitt förfogande utan också stöd från en annan känd musiker i Ludvikatraktens musikliv: Pianisten Folke E Larsson. Han var stor redan när jag flyttade från kommunen för snart 50 år sedan. 

Folke fortsatte att ensam underhålla publiken med öron- godis under söndagen och här ett smakprov:



Folke E Larsson deltog inte bara som pianist i Kultur- rundan. Han ställde också ut en lång rad målningar och teckningar i blandade tekniker, också en multikonstnär. Att Folke dessutom var en mycket angenäm person att bli bekant med gjorde att de två dagarna i Folkets Hus hade många trevliga samtal.
 
Under båda dagarna visades bildspel med gamla och nytagna bilder från byn. Bildspelen hade sammanställts av Marita och Lars-Åke Wettercrantz. En del fotografier fanns också med på utställningen.

 Men fanns det inget mungodis att tillgå? Jo det fanns det. Kulturrundan arrangerades av Rävvåla Kulturförening och Studieförbundet Vuxenskolan och som vanligt såg baksugna damer (och en herre) till att både kaffetörsten och bullsuget fick sitt. Här det välkomnande serveringsbordet med tjänst- görande kökschefer:
 


Kulturrundan 2010 i Saxdalen tillfredställde många behov och gav mersmak. Så välkomna tillbaka nästa Allhelgonahelg!

Inga kommentarer: