söndag 12 december 2010

Andra rockkonserten med The Cadillac Band i Saxdalens Folkets Hus

Den har varit över i några dagar nu, den andra och årets sista rockkonserten med The Cadillac Band i Saxdalens Folkets Hus. Jag var lite rädd att det enbart skulle kännas som en repris på den förra bejublade konserten men så blev det inte. Den här hade flera nya musiker och innehållet var ännu mer omväxlande än förra gången.

Hela kvällen genomsyrades av stor spelglädje och humor. Möjligen hajade publiken till när Raymond Björling antydde att han tänkte inleda med de två första akterna ur Rigoletto - ja, hör själva:Den här konserten hade annonserats som Stor Jul show och Raymond Björling bjöd också på en känd julsång ur sin och sin farfars repertoar som tenorer: O helga natt, se och lyssna på den här.

Joe Esposito, (Klicka för förstoring)
En som varken spelade eller sjöng men som hade mycket att berätta under kvällen var Elvis Presleys närmaste vän och arbetskamrat från deras första möte under militärtjänst i Västtyskland till Elvis död: Joe Esposito.Kan skepparkransen på bilden ovan tillhöra en Lasse Dahlkvist-kopia från trakten av Feskekörka i Göteborg och som på somrarna brukar spela dansmusik på Brännö brygga? Nej, nej, nej! Det är en av de stora inom USA-rocken, BB Cunningham som egentligen är basist men som är flexibel och i The Cadillac Band spelar piano och sjunger.
 
Vi kan inte visa hela kvällens framträdanden men vi gör som The Cadillac Band gjorde under kvällen: Vi öser på med lite mer rock-musik...
 
Alicia Helgesson har varit med i bandet sedan 2006.
 


Vår egen SaxdaleElvis har just blivit medlem i The Cadillac Band efter att ha deltagit e en veckas turné med bandet.Alla verkade mycket nöjda med kvällen, både bublik och de som uppträdde. Men frågan är om inte Åke Dahlmnan, SaxdalsElvis ändå var den som var allra lyckligast. Han är ju den som ligger bakom de två konserter som The Cadillac Band bjudit oss på under hösten. Se hans tack till publiken här:

Inga kommentarer: