fredag 1 mars 2013

Februarivädret 2013

Vi är inne i vårmånaden mars och vi väntar på våren. Den hann inte till Malbacken under februari men vi hade en klar vårtemperatur den 27 februari. Klockan två på eftermiddagen registrerade vår väderstation månadens klart högsta temperatur +14,0° C. Det var till och med högre än den högsta officiella månads- temperaturen i hela Sverige 11,9° som uppmättes i Brovallen samma dag. Månadens lägsta temperatur på Malbacken -13,9° lästes av den 21:a februari.
Februari har hos oss haft en ganska jämn temperatur utan ovanligt kallt eller varmt väder. Det var de sista dagarna i febru- ari som lovade att våren var på väg. Om man ser till den nor- mala månadstemperaturen ligger Saxdalen i ett område som har haft ca. två grader högre medeltamperatur i februari jämfört med normalt. Om temperaturtendensen från februaris avslutning fortsätter kommer vi snart att ha våren här, sju dygn i rad med dygns- medeltemperaturer över noll grader.

Lufttrycket har varierat ganska mycket under februari. Det relativa lufttrycket (gröna linjen) är genomsnittligt 1013 Hpa.Februari inleddes med lågtryck och det lägsta uppmätta trycket 975,6 lästes av den femte februari. Högsta lufttrycket 1008,5 Hpa inträffade den 25:e februari.

Februari avslutades med ovanligt blåsigt väder.

Inga kommentarer: