söndag 19 september 2010

Gör ett gott val utan att behöva välja!



I dag är det val igen. Och i Saxdalen är vallokalen öppen 08:00 - 20:00. Vi i Rävvåla Kulturförening har förstått att många har svårt att bestämma sig samtidigt som de tycker att det är viktigt att rösta. 
 
  Vi i Rävvåla Kultur- förening försöker på olika sätt hjälpa våra bybor i besvärliga situationer och vill nu lindra väljandets vånda.

Därför har vi beslutat att ge väljarna i Saxdalen ett val där de inte behöver tveka. Vi har redan gjort valet! Låter det konstigt - eller kanske till och med som en begränsning av den personliga integrite- ten? Nej, ingen fara:

Vårt bidrag består i att vi utanför vallokalen - som en endagsföreteelse - öppnar en bokhandel. Där säljer vi böcker men utan valmöjlighet! Det finns bara en bok att köpa, dessutom till självkostnadspris 100 kronor per exemplar. Den finns ännu så länge i många exemplar. Enda valet är hur många man vill köpa... 
 

 Boken ifråga är vår bästsällär:
RÄVVÅLA/SAXDALEN genom tiderna. 
   
 Boken är ett unikt historiskt dokument, sammanställd av 35 artiklar ur serien GRÄNGE från 1965 till 2008 som handlar om Rävvåla/Saxdalen. Artiklarna är alla - utom den första - författade av Lars Åhlström, född nyfiken, historiskt och tekniskt intresserad och uppväxt vid Oxbrobäcken. Hans far folkskolärare August Åhlström skrev det första kapitlet om Långfallsgruvans upptäckt. 
 
Bokens innehåll sträcker sig tidsmässigt långt tillbaka i historien till den tid då havet nådde upp till det som nu är Väsmans  västra strand. 
 
Skulle du inte gå till vallokalen för att rösta i dag är du ändå välkommen till den tillfälliga bokhandeln utanför vallokalen - också öppen 08:00 - 20:00. Annars kan du köpa boken i Saxenkiosken eller på Turistbyrån i Ludvika så länge det finns osålda exemplar. Ha en intressant läsning!

Inga kommentarer: