onsdag 20 november 2013

En tillbakablick: Konstrundan 2013

Det börjar bli mörkt nu. Tiden går och rätt som det är lackar det mot Jul. Det kanske redan har börjat lacka nu när årets julklapp är utsedd: Råsaftcentrifugen. Men det är fortfarande mer än en månad till Julafton.
  
Med tanke på mörkret är det kanske trevligare just nu att se bakåt, till ljusare tider? Det är inte så länge sedan vi hade en ljuspunkt i den mörka hösten: Allhelgona-helgen med möjlighet att se massor av konst runt om i hela vår kommun. Konstrundan innebar för Saxdalens del två dagar med en fin blandning av varierande konst.
  
I Saxdalens Folkets hus var det en ganska jämn ström av besökare. Utan att veta exakt uppskattade vi antalet besökare till 300-400 personer under de två dagarna. Här följer en liten bildkavalkad med några av utställarnas alster.
  
En känd Ludvikakonstnär som ställde ut flera målningar i Saxdalen var Svante Rydberg.
  
Svante Rydberg bredvid en av sina målningar
Mycket trevligt var att också hans syster Britt-Marie Rydberg - känd textilkonstnär - också fanns på plats.


Britt-Marie Rydberg med några av sina textiler
Syskonparet hade bara ställt ut tillsammans en gång tidigare, i Vansbro, men det här var första gången i Ludvika kommun.
  

Pernilla Hoffer Jansson, brudklänning
Kerstin Byström, kyrkotextilier

Henrik Larsson, naturbilder
Två saxdalsbor ställde ut. Kerstin Byström med kyrkotextilier och naturfotografen Henrik Larsson med foton av fjärilar och de allra minsta av våra kryp.
  
Ett uppskattat inslag under söndagen var besöket av Saxdalens skolorkester som underhöll med blåsinstrument, stränginstrument och keyboard tillsammans med sina ledare Roger Broberg, gitarr och Janne Wallman, fiol. Hör här:
  Ytterligare ett uppskattat inslag under konstrundan var ett bildspel med gamla bilder från Rävvåla/ Saxdalen. Bildspelet har ställts samman av Lars-Åke och Marita Wettercrantz och visades både under lördagen och söndagen.

Inga kommentarer: