torsdag 13 juni 2013

Invigningen av Bengt Emil Johnsons väg, lördag 15 juni kl. 15:00


Som  tidigare meddelats kommer författaren, poeten, musikern, radiomannen med mera, Bengt Emil Johnson att få en väg uppkallad efter sig, i sin hemby Saxdalen. Vägskylten är på plats sedan en tid tillbaka och på lördag kl 15.00 sker den officiella invigningen. Den nya vägen omfattar de två fastigheter som han bebott under sin levnad med förutvarande adress: Oxbrovägen 37 och 39.
  
Bengt Emil Johnson avled i juli 2010. Idén till att hedra minnet av bygdens stora kulturpersonlighet med en egen väg kom från författarkollegan, Staffan Söderblom från Muspelhem i Roslagen i Uppland, som gästade Saxdalen i fjol somras. Hans besök föranleddes av att han har för avsikt att skriva en bok om Bengt Emil och han ville då besöka de platser som ofta förekommer i Bengt Emils prosa- och poesitexter. Det blir också Staffan Söderblom som kommer att ”klippa bandet”. På programmet står bland annat: Underhållning av vis- och låtgruppen Saxdalingarna, texter av Bengt Emil Johnson, Gunilla Söderholm blåser i näverlur.
  
Alla som kommer till invigningen får ett exemplar av en av Bengt Emils böcker (Hemort) samt bjuds på förfriskningar.
  
På grund av obefintliga parkeringsmöjligheter bör de som färdas i bil ställa bilen vid skolan/Furulidens idrottsplats och promenera tillbaka de ca 300 meterna.

Inga kommentarer: