söndag 12 maj 2013

Nu blir det bråttom!

Alla de här årstiderna som kommer och går både i tid och otid. Ja, för oss i Sverige hör det till livet. En del får vi vänta, vänta och vänta på, som årets vår t.ex. Andra kommer helt plötsligt och lika oväntat som för engelsmännen när vintern kommer i London och för SJ när den första växeln fryser fast i Sverige. Det kommer som en fullständig överraskning. Så var det också med sommaren, den kom plötsligt i år. Ni kanske inte ens har hunnit höra det? Men till Malbacken kom sommaren 2013 den 6 maj!  
  
På Saxdalen blogg talar vi bara om de meteorologiska årstiderna. De följer inte vissa datum utan beror nästan helt på temperaturen. 
  
Det verkar som om meteorologerna är lite mer misstänksamma mot våren jämfört med övriga tre årstider. För att bestämma vårens ankomst behövs som tidigare nämnts sju dygn i rad med medeltem- peraturer över 0 grader. Då kom våren under det första av dessa sju dygn. För sommaren räcker det med fem dygn i rad med medeltemperaturer över 10 grader.
  
Nu gäller det bara att ta vara på sommaren. Tomas Ledin påminner oss:
  

  
Det visste Tomas Ledin redan 1982 när hans singel kom. Jag minns ett Ring så spelar vi-program för minst 15 år sedan. En svensk kvinna uppväxt på Västkusten men bosatt i HonoluluHawaii sedan flera år ringde och bad:

"Snälla någon, kan jag inte få byta bostad under några månader med någon som har en lägenhet eller stuga i Sverige. Jag står inte ut med att inte ha några årstider!"

Inga kommentarer: