fredag 9 december 2011

Lucia har redan besökt Saxdalen

PRO Saxdalen firade traditionsenligt Lucia i Saxdalens folkets hus på torsdag eftermiddag. Saxdalens skolas Lucia med sitt Luciatåg kan inte vara på mer än en plats i taget. Den 13:e december
är hela tåget upptaget av skolans eget Luciafirande. Därför inträffade den här föreställningen, som vanligt, några dagar före Luciadagen.

 
Vi pensionärer är mycket stolta över byns skolbarn och deras vilja att ställa upp med en nästan halvtim- meslång väl inövad och väl genomförd Luciatablå för oss äldre. Här ett prov på vad vi bjöds från Folkets hus scen:
 

 
Bakom de 20 eleverna skymtar två av de stora moto- rerna bakom Saxdalens rika musikliv: Musiklärarna Roger Broberg och Janne Wallman. De bidrar i hög grad till att det sjunger så mycket om och i byn.
 
Flera sångnummer med växelvis hela kören, delar av kören och solister. Också de traditionella Luciadikter- na deklamerades. Hela framträdandet avslutades med Luciasången (natten går tunga fjät) som också var ingångsmelodi:
 

 
Efter tablån var skoleleverna väl värda ett litet kalas med saft, bullar och pepparkakor.
 

 
Vi pensionärer är mycket glada åt den här traditionen som vi hoppas få behålla. Många barn på scenen har någon far- eller morförälder, granne eller andra personer som de känner igen i publiken. Och flera medlemmar i PRO har också deltagit som medhjäl- pare i skolan. När vi spelar och tränar boule på Furuliden vår och höst kommer många gånger skolbarnen ner och pratar med oss på raster eller när de har gymnastik och idrott.
 
Vi i PRO vill tacka alla skolans elever och lärare för den här kontakten som helt klart stärker banden mellan generationerna i Saxdalen.
 
Ett Hjärtligt Tack!

Inga kommentarer: