söndag 25 september 2011

Barnteater och terränglöpning i Saxdalen idag

Det var barnens speciella dag i Saxdalens Folkets Hus idag. Eftermiddagens föreställning av Snövit med sina dvärjar - på sitt sätt  framfördes av Teater SLageT. Mycket folk, både barn och föräldrar hade letat sig upp på Gubbas berg.


Här ett par bilder från föreställningen som framfördes från scenen. Klicka på de bilder du vill se förstorade!
  
Efter föreställningen på scenen blandade sig skådespelarna med barnen i publiken så att det blev närkontakt mellan aktörer och publik.
 
Den lekfulla publikkontakten flyttade sig snart till B-salen där saft, kaffe och bullar smakade bra.
 
Glädjande var att en ganska stor andel av publiken inte bodde i Saxdalen utan hade åkt hit med sina barn för att få se barnteatern från annat håll. Åldrarna varierade från den yngste, Axel, 6 dagar gammal! till betydligt flera år bland föräldrarna.
 
Axel som bor med sina föräldrar och tre systrar längs Oxbrovägen hann väl knappast mer än hem från Folkets Hus innan det var dags att ta sig till dagens andra begivenhet i byn: Avslutningen av årets terränglöpning.
 
Axel, som åkte vagn, fortsatte längs Oxbrovägen, över Gruvvägen och tog sen av ner på Nävbacksvägen.


Sen visade skyltarna fram till terräng- loppets start... Uppe vid starten fanns en stor grupp barn och föräldrar med spring i bena.

I kanten av kraft- ledningen och med starten för flera terrängbanor av olika längd. Ingen hets, inga tjuvstarter utan
vuxna och små barn sprang iväg med egen vald speed.
  


Men hur gick det för Axel? Jo, han tog det lugnt. Han verkade helt nöjd med sin första söndag här i livet. Det hade ju redan hänt så mycket...
 
Axel
 Hälsningar Ola

Inga kommentarer: