lördag 15 januari 2011

Maten börjar tryta

Vintern hittills har varit hård och maten börjat kanske tryta för många. Förra hösten lät vi äpplena sitta kvar på äppelträden och vi hade tre rådjur som kom regelbundet för att äta. Den här vintern har vi inte sett några rådjur under våra äppelträd. Men helt plötsligt hade vi en stor älgko på det som i somras var vår gräsmatta. Nu pulsade hon i snön. Hon stod helt lugn mitt på gården och inte ens vår hund Nikita, som var inne, reagerade.

Älgkon stod stilla en lång stund men tog sen några långa steg mot ett av våra fruktträd. Det fanns inga frukter där men en fågelstuga hängde på en av grenarna.
 
 
Älgkon tittade på trädet och på fågelstugan och steg sen fram för att undersöka den noggrannare. Hon luktade och nosade på fågelstugan men hittade inget av intresse. Efter en ganska lång stund började hon promenera norrut och försvann bakom uthuset.

Kanske var hon ute efter mat men verkade inte på något sätt desperat. Fåglarna hade inte heller lämnat något som hon ville äta. Det var inte heller möjligt för henne att komma åt de små frön som fanns i den ligga stugan.

Inga kommentarer: