fredag 19 april 2013

Boksläpp i byn - inte så ofta men nu har det hänt

Hur ofta är det någon författare från Rävvåla/ Saxdalen publicerar en nyskriven bok? Inte så ofta. Den senaste i raden är med stor säkerhet Åke Åhlström, numera boende i Sunnansjö.

Åke, Per Åke eller Pelle som han också kallas, är för många känd som trubadur och underhållare. Då är hans signum de egna fyndiga och underfundiga texterna framförda till eget gitarrackompagnemang.
  
I den bok som Åke nu hämtat från tryckeriet är det poeten och textskrivaren Åke Åhlström som presen- terar sig.

Så här ser boken ut, både framsidan och baksidan:


Mellan pärmarna hittar man nästan 100 sidor dikter och texter med både djupsinniga, skarpsinniga och till viss del också lättsinniga inslag. 

Åke Åhlström har presenterats ett par gånger tidigare i Saxdalen blogg. Den som vill se och höra ett exempel på Åkes poesi kan klicka här. Ett exempel på Åke som trubadur kan också nås på ett klick.

Åke Åhlström är en mänsklig ordbehandlare, en språ- kets tämjare och tänjare och en trubadurium filurium.

Några fakta om boken: Boktitel Låtar som lyster, författare: Åke Åhlström, 98 sidor med 58 dikter och vistexter. Pris 100 kr. Bokens innehåll är grupperat under följande rubriker:

 Från Bergslag och finnmark
 Fläktar från Västkusten
 Västgötavisor
 Visor från Västindien
 Tillbakablickar
 Limerickar med mera
 När skämtet tar ordet vid vänskapens ord
 Glesbygdsproblem och politik
  
ISBN 978-91-637-2750-4, Strands tryckeri, Ludvika.

Boken kan köpas på Globe bokhandel i Ludvika och på Grengehuset i Grangärde. Den kommer också att säljas vid evenemang i Saxdalen. Den som vill vara säker på att få ett exemplar av den begränsade uppla- gan kan ringa författaren på tel. 0240-912 51 eller Ola Hagfall, tel. 0240-310 38 så reserverar vi böcker så långt upplagan räcker. Intresserade utanför Ludvika kommun kan också skicka e-post till den här bloggen. 

Inga kommentarer: