lördag 23 augusti 2008

SAXDALENS DAG 23 AUG 2008


Lördagen 23 augusti 2008 är det dags för den årligen återkommande SAXDALENS DAG, vilket sedvanligt inträffade vid Runnbergsgården i centrala Saxdalen.
Vädrets makter står verkligen på Rävvåla Kulturförenings sida denna underbara augustidag med strålande solsken hela dagen.
Det är ett omfattande program som skall genomföras denna solskenshöstdag, besökare började strömma till redan vid 12-tiden, uppskattningsvis kom omkring 500 personer under eftermiddagen till gårdstunet.


Ponnyridning finns möjlighet för de hästintresserade att vara med på.



Arbetarteatern från Ludvika erbjuder gratis ansiktsmålning till de som känner för utsmyckning, ett uppskattat inslag som resulterade i att flertalet ungdomar ser ut som små konstverk.

Saxdalens bäbis, Neo Bo Edvin Holm, hyllas med diplom och presenter







Rävvåla Kroken vandrar vidare bland Saxdalens bybor.
Nils Jakobsson, förra årets "krokinnehavare" överlämnar kroken till årets "krokförvaltare", Jan Wallman.
Allt under överinseenda av Evi Andersson.




Saxdalens Manskör bjuder på som vanligt ett program med fina och väl framförda visor av kända författare, under ledning av den som alltid inspirerande Broberg.






Kerstin står som vanligt för kaffeserveringen, som uppskattades av den stora skara besökare, bullar och muffins fick en strykande åtgång.







Marie svarade med säker hand för "back-up" vad gäller kaffekokning och bröd hanteringen.







Hela eftermiddagen är affären öppen för besök av intresserade, bodbiträden för dagen är Åke och Ola, som med bravur berättade Runnbergs Affärens historia alltsedan den sista dagen den var öppen. Året var 1933, sedan dess har dörren varit låst och all inredning orörd fram till början av 2000-talet då Rävvåla Kulturförening fick möjlighet att låsa upp och visa denna kulturskatt.


Gårdstunet vid Runnbergsgården var välbesökt hela eftermiddagen av en publik som uppskattade dagens underhållning till fullo, och avnjöt det fina solskensvädret med stor uppskattning.





Det bästa av det omfattande programmet kom som sista punkt.
Emma Broberg och Ann-Louise Johansson sjöng och spelade visor av bland annat Dan Anderson och Mikael Wiihe, allt framfört på ett fantastiskt fint sätt.
Publiken ville ha extranummer, som framfördes och tacksamt emottogs med långa applåder som tack.


Inga kommentarer: