söndag 10 augusti 2008

Loppis och andra tider vid Saxenkiosken

På tal om tider så är Saxenkiosken igång igen sen två veckor och öppen till 21.00 på vardagar och 19.00 på helger. Flera idéer finns för en utökning av verksamheten. Närmast på agendan är att Ing-Marie kommer att anordna Loppis med start på söndag 17 augusti och söndagar framöver, om intresse finns.

Loppis börjar kl. 10.00 eller när försäljarna själva vill och håller på till 16.00. Intresserade kontaktar Ing-Marie eller Åke för information och bokning. Avgiften 50:- kan tjänas in på en kvart!

Kiosken har nu fyllda diskar och om man saknar något så kommer det ikvä
ll eller i morgon! Jag har själv provat och det fungerar!

Här ser vi Åke som inte bara är en baddare på att köra buss och sjunga Elvis-låtar, han är lika bra på att sälja glass och tidningar för att inte tala om de mycket goda "inhemska" produkterna, färskt bröd från Vildmarksbagarn i Fredriksberg och ekologisk saft från Tillmans. Och Åke prata gärna med kunderna och har mycket att berätta när kön inte är för lång...

Jag väntar fortfarande på att få en kvart med Åke när han berättar om sitt intresse för indianer och sin resa till indianreservaten i USA!

Som sagt: diskarna är ganska fulla och mer blir det om vi talar om vad vi vill ha.

Och visst vill vi har Saxenkiosken kvar! Som vi kan se på den här teckningen som hängts innanför dörren:


Dessutom finns det intressanta planer för en expansion och utökning inte bara för kioskens vidkommande utan också för en höjning av livskvaliteten i Saxdalen med omnejd: Planer finns för en dansbana där olika estradörer kan framträda, traditionella dansband och lokala förmågor som skulle kunna få en scen att både debutera på och slå igenom lokalt...

Ett annat önskemål som Ing-Marie och Åke har är att det ska bli möjligt för husvagnar och kampare att stanna och njuta av naturen och Saxens renoverade badplats. En skrivelse har lämnats till Ludvika kommunens fritids- och byggnadsnämnd om denna önskan. Förhoppningar om att kunna bygga en ny minigolfbana finns också.

Vi hoppas på fortsatta framsteg för Saxdalens, Saxens och Saxenkioskens utveckling och fortbestånd. Under den korta tid kiosken varit öppnad har åtminstone jag (och jag vet många fler) varit glada åt att kunna handla i byn igen.

Ing-Marie och Åke är personer som man gärna träffar och pratar en stund med - ja egentligen längre än vad de hittills har haft tid med. Och om det fortsätter på detta viset så lär vi få ha vår kiosk och affär kvar - och det hoppas väl alla.


Fler bilder från Saxen och Saxdalen finns här.

Inga kommentarer: